Sursa de amidon într-o bere oferă fermentatia materiei şi este un factor cheie pentru tarie şi aroma berii. Cea mai comună sursă de amidon utilizata în bere este sursa cerealelor incoltite. Granulaţie este îmbibata în apă unde incolteste, care să permită acesteia să înceapă germinarea, apoi uscarea cerealelor germinate parţial într-un cuptor. Cerealele incoltite produc o enzime care transformă amidonul din cereale în zaharuri. Diversele prăjiri la diferite temperaturi sunt utilizate pentru producerea cerealelor de aceiasi provenienta incoltite dar de diferite culori. Cerealele incoltite si prajite mai mult va produce o bere mai inchisa la culoare.
Aproape toate berile includ amidon din orz incoltit. Aceasta este din cauza coajei fibroase, care este importanta nu numai în etapa de scufundat in apa (în care apa ajuta la formarea piureului de orz , pentru a forma mustul de bere), dar şi ca o sursa bogată de amilază, o enzima digestiv care facilitează transformarea amidonului în zaharuri. Alte boabe incoltite pot fi utilizate, inclusiv grâul, orezul, ovăzul şi secara şi mai puţin frecvent, porumbul şi sorgul. În ultimii ani, câteva berarii au produs bere fara gluten făcuta cu sorg si orz incoltit .


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu