Coniacul, numit după oraşul Cognac din Franţa, este eticheta celei mai renumite bauturi spirtoase obtinute din distilarea vinului, produs în regiunea viticolă din jurul oraşului de unde iti atribuie respectiva denumire. Orasul Cognac face parte din unul din cele trei regiuni oficial recunoscute prin producerea de distilat din vin în Europa. Cele trei regiuni mai includ regiunea Armagnac ( Bas-Armagnac,Tenareze, Haut Armagnac) din Franta si regiunea Jerez de Andaluzia ( Jerez de la Frontera, El Puerto de Santa Maria si Sanlucar de Barremeda de Cadiz) din Spania.
Potrivit legii franceze, pentru a purta numele, Cognac trebuie să îndeplinească cerinţele legale, asigurându-se că de 300 de ani procesul de producţie rămâne neschimbat. Acesta trebuie să fie făcut din cel puţin 90% struguri Ugni Blanc, struguri Folle Blanche sau struguri Colombard. Restul poate consta din soiurile de struguri Folignan, Jurançon Blanc, Meslier St-François. Acesti struguri trebuie să fie distilati de două ori, iar distilatul învechit cel puţin doi ani în butoaie de stejar francez din orasul Limoges, numit "de stejar Limousin". Regiunea autorizata să producă coniac este împărţită în şase zone: Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies, Fins Bois, Bon Bois şi, în final Bois Ordinaire. Coniacurile provenite dintr-un amestec de Grande şi Petite Champagne, cu cel puţin jumătate provenind de la Grande Champagne, sunt cunoscute sub numele de Fine Champagne.
Potrivit legii franceze, pentru a purta numele, Cognac trebuie să îndeplinească cerinţele legale, asigurându-se că de 300 de ani procesul de producţie rămâne neschimbat. Acesta trebuie să fie făcut din cel puţin 90% struguri Ugni Blanc, struguri Folle Blanche sau struguri Colombard. Restul poate consta din soiurile de struguri Folignan, Jurançon Blanc, Meslier St-François. Acesti struguri trebuie să fie distilati de două ori, iar distilatul învechit cel puţin doi ani în butoaie de stejar francez din orasul Limoges, numit "de stejar Limousin". Regiunea autorizata să producă coniac este împărţită în şase zone: Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies, Fins Bois, Bon Bois şi, în final Bois Ordinaire. Coniacurile provenite dintr-un amestec de Grande şi Petite Champagne, cu cel puţin jumătate provenind de la Grande Champagne, sunt cunoscute sub numele de Fine Champagne. 

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu