Soiuri de bere

             Deşi există multe tipuri de bere, bazele berii sunt partajate dincolo de frontierele naţionale şi culturale. Berea traditionala regiunilor europene-Germania, Belgia, în Regatul Unit, Irlanda, Polonia, în Republica Cehă, Scandinavia, de Ţările de Jos şi Austria-au soiuri locale de bere. În unele ţări, în special Statele Unite ale Americii, Canada şi Australia, fermentarea stilurile europene s-au adaptat la o astfel de măsura în care le-au creat în mod eficient stilurilor proprii.
            În ciuda variaţiilor regionale, berea este clasificata în două tipuri principale, pe baza de temperatura berii care influenţează comportamentul drojdiei folosit în timpul procesului berii- FILTRATE, care este fermentata la o temperatură scăzută, precum şi NEFILTRATA, fermentata la o temperature mai mare. Berile de tip NEFILTRATE sunt clasificate în mai multe alte varietăţi, cum ar fi bere blondă, robusta şi maro.
            Cea mai comună metodă de clasificare a berii este diferentiata de drojdie utilizata în procesul de fermentaţie. Metodă de fermentare a berii prin folosirea acţiunii rapide a drojdiei, lasă în urmă zaharuri reziduale si este denumita "NEFILTRATE", în timp ce berile, obtinute folosind  acţiunea drojdiei mai mult, fermentata la temperaturi mai mici, care îndepărtează zaharurile, lăsând berea curata, uscata, sunt denumite "FILTRATE". Diferenţele existente între unele beri de tip ale şi beri de tip lager pot fi dificil de clasificat.                                                                                                                 

Niciun comentariu: