
Alimentele vor fi intotdeauna o
chemare pentru Ferran Adria, dar el a luat cateva masuri decisive in lumea
bauturilor incepand un parteneriat cu o bere spaniola. Cand a fost intrebat
despre relatia dintre mancare si bautura, Ferran parea ca nu este pasionat, dar
cand a fost impins sa aiba un punct de vedere, a rostogolit cu entuziasm o
multime de cunostinte. La restaurantul lui din Barcelona s-a lucrat la
stabilirea relatiei dintre mancare si bautura. Vinul si berea era evident sa
mearga cu fiecare fel de mancare, pana la urma ce alte bauturi ar fi putut sa fie
asociate cu bucataria lui ? Cocktail-urile, daca ne referim la o Caipirinha este
prea dulce si prea mare ! Ceea ce este nevoie este ceva conceptual similar cu
un cocktail, dar diferit. Acesta este cel mai interesant lucru din lumea
gastronomica. Daca privim lucrurile de aproape, aflam ca aceste priviri nu le
aveam inainte. Ce altceva mai putem bea ? Berea spaniola a fost in fruntea
miscarii stabilimentelor de tip tapas, Ferran se simtea atras de asa ceva.
Somelierii sai au lucrat cu brandul acestei beri spaniole pentru a crea o bere
care sa insoteasca haute cuisine. Se poate crea o bere pentru farfurii rafinate
? Dupa ce s-a dus la un restaurant din Londra a avut parte de farfurii
incantatoare. A fost fericit si multumit de toate farfuriile, dar apoi a cerut o
bere. Bausera un vin spumant foarte placut turnat in pahare flute si sticla de
bere pe care a primit-o a fost una de supermarket. Era normal sa se intalneasca
cu asa ceva, dar cel putin berea ar fi trebuit turnata intr-un pahar placut. Contrastul
dintre bere si sampanie era ridicol.