Aromatizarea berii este bazata pe folosirea majora a hameiului. Fructul hameiului este folosit ca agent aromatic şi conservant în aproape toate tipurile de bere făcuta astăzi. Fructele sunt adesea numite "hamei".
Combinaţia diverselor plante aromatice, fructe de padure si chiar si componente cum ar fi pelin ar fi combinate într-un amestec cunoscut sub numele de gruit şi utilizat ca hamei. Unele beri de astăzi, cum ar fi cele “nefiltrate” utilizeaza alte plante decât hameiul pentru aromă.
Hameiului, conţine mai multe caracteristici care ajuta la fermentarea berii. Hameiului, contribuie cu un gust amar care echilibrează dulceata malţului; gustul amar al berii este măsurat în unităţi la scară internaţională. Hamei contribuie cu arome florale, de citrice, pe bază de plante. Hameiului are un efect antibiotic, efectul favorizează activitatea de fermentare asupra drojdiei si existenta mai puţina de microorganisme, hameiul ajutand la conservare.


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu