Merele pot fi conserve, sucuri şi opţional, fermentate pentru a produce cidru, oţet. Din distilatul de mere se produce bauturile spirtoase Applejack şi Calvados, de asemenea se produce si vinul din mere. Merele sunt un ingredient important în multe deserturi, cum ar fi plăcintă cu mere, mere crocante si tort de mere. Piureul de mere este, în general, cunoscut sub numele de sos de mere. Merele sunt, de asemenea, realizate în unt de mere şi jeleu de mere. Acestea sunt utilizate, de asemenea, (gătite), în preparate din carne. În Marea Britanie, mărul caramelizat este un preparat tradiţional făcut prin acoperirea unui măr în caramel fierbinte. O preparare similara în SUA sunt bomboane de mere (coapte într-o coajă tare de sirop de zahăr cristalizat), şi mere caramel, acoperite cu caramel răcit. Merele sunt consumate cu miere la Anul Nou Evreiesc pentru a simboliza un an nou dulce.



Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu