Berea este bautura alcoolica cea mai veche din lume şi cea mai des consumata şi cea de-a treia cea mai populară băutură pe glob după ceai şi apă. Berea este produsa prin fermentarea amidonului, în principal al diverselor boabe de cereale, cele mai comune, din acestea sunt orzul incoltit, grâul, porumbul, precum şi orezul, acestea fiind utilizate pe scară largă. Cele mai multe produse sunt aromatizate cu hamei, care adaugă gustul de a fi amar şi acţionează ca un conservant natural, deşi alte arome sunt adaugate prin existenta de plante medicinale sau fructe ,ele fiind incluse ocazional.
În prezent, industria berii este o afacere la nivel global, a multor companii multinaţionale dominatoare şi a miilor de mici producători care variază de la berarie la alta in functie de fabricile de bere regionale.
Fundatia pe care se bazeaza fermentatia de bere este impartita dincolo de frontierele naţionale şi culturale şi sunt clasificate în două tipuri principale - de la nivel global cele mai intalnite sunt berile filtrate deschise şi berile nefiltrate distincte de regiunea de provenienta , care si ele la randul lor sunt clasificate în mai multe alte varietăţi, cum ar fi bere alba, robusta şi maro. Concentratia de alcool gasita in bere este, de obicei, în jur de 4% la 6% . Deşi poate varia de la mai puţin de 1% pana la peste 20% în cazuri rare.
Berea face parte din cultura diferitelor natiuni consumatoare de bere prin care şi-a dobândit diferite tradiţii si evenimente sociale, cum ar fi de festivaluri de bere si o bogata cultura pentru carciumi (pub-uri) implicand activităţi cum ar fi jocuri (billiardul).



Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu