Barul

                                                                                                                                                                                                    
             Barul  este o unitate care serveşte băuturi, în special alcoolice (licori, lichioruri-cordialuri,cocktail-uri) si nonalcoolice (racoritoare acidulate si neacidulate, mocktail-uri) pentru consumul la faţa locului. Barurile pot dispune de scaune sau scaune pentru patroni, de-a lungul tejghelei  sau unui postament inaltat. Unele baruri au scena pentru divertisment, cum ar fi o trupa live, comedianţi, dansatori. Barurile care fac parte din hoteluri sunt uneori numite baruri de receptie sau receptia hotelului. Termenul de "bar" este folosit si pentru partea  frontala a barului-front bar, tejgeaua sau postamentul,  pe care bauturile sunt servite. La fel si partea retrasa sau din spate-retro bar- este denumita bar. Spatiu destinat pentru un set de rafturi de pahare şi sticle. În unele baruri, fixata este decorata cu lemn, sticla gravata, oglinzi, şi lumini. Atunci când produsele alimentare sunt preparate  în altă unitate, acestea pot fi, de asemenea, comandate şi mâncate  la bar.                                    

Tipuri de bar

Există mai multe tipuri de baruri, care pot fi clasificate în funcţie de tipurile de divertisment prestat  la bar şi de clientela lor.                                                                                                                 Baruri clasificate după tipul de divertisment sau activităţile oferite la bar includ: baruri Topless, în cazul în care angajaţii  topless de sex feminin servesc bauturi sau danseaza; baruri de sport, în cazul în care fanii sporturilor pot privii  la televizoare mari; baruri salsa, în cazul în care patronii coordoneaza muzica latină şi dansul, care au o modestă  podea de dans în cazul în care patronii programeaza muzica înregistrata. Cu toate acestea, în cazul în care un bar de dans are o podea  mare de dans şi închiriază un DJ profesionist, acesta este considerat a fi discoteca.                                                                                                                                                                              
                                                                                                                     Baruri clasificate de către clientela care vin la bar includ: baruri de motociclisti, care sunt baruri frecventate de pasionaţii de motociclete şi în unele regiuni; baruri gay, în cazul în care bărbaţii homosexuali  si femeile lesbiene danseaza  şi socializeaza; barurile politistilor, unde se aduna la sfarsit de program  sa discute despre principile aplicarii legii şi baruri sigle frecventate mai ales de persoane necăsătorite de ambele sexe unde pot socializa şi pentru  stabili intalniri.                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
                                                                                                                                              
Proprietarii si managerii barurilor stabilesc tipicul si denumirea localului, precum si decorul, meniul bauturilor, luminozitatea şi alte elemente de control, astfel încât să atragă o anumita clientela. Cu toate acestea, criticii  barurilor au doar o influenţă limitată asupra carora care patroneaza unităţile  ci doar prevad spatiul demografic  unde barurile se pot diferentia unele de altele . De exemplu, un bar de homosexuali, cu un ring de dans ar putea atrage clientela cu gandire libera in cursul timpului şi vice versa. De asemenea, un blues  club poate deveni  in fapt un bar de motociclisti, în cazul cand clienţi săi principali sunt motociclisti.                                                                                                  Există, de asemenea, baruri retro si baruri lounge.                                                                                         

          

Barurile de vin

Deşi tendinţa de baruri de vin în Statele Unite nu a fost bine primita în anii ‘80, au început să câştige popularitate în anii '90. Până la începutul anului 2000, barurile de vin au devenit foarte populare şi au început sa aiba o popularitate crescatoare, în multe cartiere metropolitane din întreaga ţară. Acum  barurile de vin  au rivale localurile cu tendinta depasita , cum ar fi cafenele si baruri locale.  Fenomenul Barului de Vin oferă degustarea vinului înainte de a cumpăra filozofia vinului.                                                                                                   

       Barurile de vin pun o viziune nouă asupra degustarii vinuri. Barurile caută să elimine asocierea  vinului cu listele sortimentelor de vin, care coplesesc clientela  şi o înlocuiesc cu o atmosferă mai comuna şi relaxantă. Multe dintre aceste baruri sunt mobilate cu colturi si cabine închise în culori bogate şi canapele de pluş în speranţa ca  oaspeţii lor vor persista.  Barurile de vinuri sunt atente in a  îmbrăţişa stimularea intelectuală legata de vin şi oferă degustari la tejgeaua  barului. Separeul se pretează la o setare buna de socializare cu un simt mai puţin aglomerat şi o chemare mai intimă.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        
           Barurile de vin moderne au început să includă o varietate mai mare de opţiuni alimentare. În mod tradiţional asociate cu brânzeturi şi deserturi, barurile de vin sunt căutaţe pentru a combina  vinul cu aperitivul, mancaruri selecţate  pentru a spori simtul gustului. Conceptul aduce gusturile restaurantelor de lux de-a dreptul dezbracandu-le de forma lor exterioara. Proprietarii de restaurant si bucătari-şefi  iau o abordare opusă şi se folosesc barurile de vin ca o oportunitate de extindere.                                                      

Barurile in Italia



               In Italia,  barul  este un loc mai similar cu o cafenea, unde oamenii merg în timpul dimineatii sau dupa-amiaza, de obicei, de a lua o cafea, un cappuccino, o ciocolata calda si mananca un fel de gustare cum ar fi de panificatie si sandwich-uri (Panini sau tramezzini). Cu toate acestea, orice fel de băutura alcoolica este servita. Orele de lucru sunt diferite: unele unităţi sunt deschise foarte devreme  dimineaţa şi aproape relativ devreme sunt inchise seara , altele mai ales dacă sunt situate alături de un teatru sau de un cinematograf, pot fi deschise până noaptea târziu. În oraşele mari cum ar fi Milano, Roma, Torino sau Genoa, majoritatea barurilor sunt mai mari, asemenea, restaurantelor  şi cluburilor disco. Multe baruri italiene au introdus o aşa-numită "Aperitivo" pe timp de seara, în care toţi cei care cumpără o bautura alcoolica,  au  acces liber la un bufet, de obicei abundent de preparate reci precum salate, paste, legume şi diverse tipuri de aperitive.                                                                                                                                

Barurile in Spania


      Barurile în Spania sunt influentate de cultura spaniolă. În Spania, este obisnuit pentru un oraş de a avea mai multe baruri şi chiar de a avea mai multe aliniate pe aceiasi stradă. Cele mai multe baruri au o secţiune de strada, cu mese şi scaune, cu umbrele de soare, dacă vremea permite acest lucru. Barurile spaniole sunt, de asemenea, cunoscute pentru servirea unei  game largi de sandwich-uri (bocadillos), precum şi snacks-uri numite tapas sau pinchos. În mod normal, cele mai multe baruri oferta tapas, dar unele dintre baruri  servesc  o bază complementara atunci când o băutură este ordonata, iar altele sunt   comandate separat şi astfel plătite. În mod normal, baruri în sudul Spaniei ofertă tapas gratuit cu băuturi în timp ce în barurile din Spania de Nord au tendinţa de a percepe nota pentru ele. Datorită unei legi recente, unele baruri interzic  fumatul deşi numărul lor este relativ mică, cu barurile care permit aceasta. Barurile mari trebuie să aibă întotdeauna o zonă liberă pentru fumat.                                                                                                                                                

            Pentru spanioli barul este, în esenţă un loc de întâlnire şi nu neapărat un loc unde să se angajeze în consumul de băuturi alcoolice. Ca urmare, copiii sunt în mod normal permisi  în baruri şi sunt des intalnite cadruri cu familii în baruri la sfarsitul zilei si în timpul sfarsiturilor de saptamani. În oraselele mici, barul ar putea constitui centrul vieţii sociale şi este obişnuit ca la masa  catolica duminicala, oamenii sa mearga la baruri, inclusiv seniori şi copii deopotrivă.                                         

Barurile in Marea Britanie


             In Marea Britanie barurile sunt fie in zone, unde se servesc băuturi alcoolice în unităţi, cum ar fi hoteluri, restaurante, universităţi  sau sunt un tip special de local care serveşte băuturi alcoolice, cum ar fi barurile de vin ", baruri stilate", accesul fiind exclusiv  membrilor . Cu toate acestea, principalul tip de local care vinde  alcool pentru consum la faţa locului este casa publica sau Pub-ul. Unele baruri sunt similare cu cluburi de noapte,  caracteristica fiind muzica tare, sistemul de  iluminat sau tinuta decenta este cod al politicii de acceptare in local. In general, in holul barurilor din oras sunteti intampinat de catre  o persoana din cadrul unitatii la uşa de la intrare.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               
          "Barul", de asemenea, desemnează o zonă separată de băut într-un pub. In ultimii ani pub-urile au avut două sau mai multe baruri – barurile publice, precum şi barul salonului, unde decorul este bogat şi preţurile  uneori mai mari. Denumirile barurilor variaza in functie de regiune. În ultimele două decenii interioarele multor pub-uri au fost deschise în spaţii unice, iar unii oameni regreta, deoarece localurile isi pierd din flexibilitate, intimitate si simtul tradiţional al compartimentarii caselor publice.                                  

Barurile in Statele Unite ale Americii

În Statele Unite ale Americii, deosebirile juridice existente de multe ori diferentiaza restaurantele, barurile, şi chiar tipurile de baruri. Clasificarea acestora variază de la stat la stat, şi chiar şi între municipalităţi. Baruri de bere (uneori numite taverne sau pub-uri) pot fi limitate la vanzarea numai a berii  sau, eventual, de vin, cidru şi alte băuturi scab alcolizate. Barurile de licori vand orice de la bere la  băuturi alcoolice tari.
Baruri sunt uneori scutite de la interzicerea fumatului , restaurantele depinzand de acest aspect, chiar dacă aceste restaurante au licenţe de băuturi alcoolice. Distincţia dintre un restaurant care serveşte băuturi şi un bar se face de obicei print-un venit procentual din vânzarea de băuturi, cu toate că din ce în ce, interzicerea fumatului include de asemenea si barurile.                                                                                            
                                   
                                                                                                                                                                                                                                       
        In cele mai multe localuri, barurile nu vând băuturi alcoolice, pentru acasa şi acest lucru le diferentiaza în mod evident  de magazinele de băuturi alcoolice. Unele berarii şi crame pot servi alcool pentru acasa,  în conformitate cu regulile aplicate la magazinul de băuturi alcoolice. În unele zone, cum ar fi New Orleans şi părţi din Las Vegas, magazinele de colt desfac  bauturi alcoolice pentru servire. Acest tip de restricţie de obicei depinde de programul de functionare al magazinului. În Pennsylvania şi Ohio, barurile pot vinde şase cutii de bere pentru acasa, doar in prezentarea unui act de identitate. New Jersey permite tuturor bauturilor alcoolice ambalate să fie vândute la baruri şi permite ambalarea berii şi vinului pentru a fi vândute în orice moment. Vânzarea  băuturilor alcoolice sunt premise in orice local.                                                                                Din punct de vedere istoric, vestul Statelor Unite are o trasatura dinstinctiva, saloanele. Multe saloane supravieţuiesc  în vestul Statelor Unite, deşi serviciile lor şi caracteristicile s-au schimbat cu vremea. Mai nou unităţile au fost construite în stil salon pentru a accentua sentimentul de unităţi mai mari.                                                                     

Barurile rau famate

Barurile din  gama rau famate sunt puţin mai mult decât o camera intunecata cu o tejghea şi câteva sticle de alcool, pentru a  schita eleganta si divertismentul  barurilor de elita.                                                            

            Multe baruri stabilesc o ora bine stabilita pentru a încuraja clientela fidela la ore de varf. In contrast, barurile  umplute la capacitate de obicei pun în aplicare o taxa de acoperire, de multe ori incluse în preţul  unui sau două cocktail-uri, în timpul orelor lor de vârf . Barurile au aceasta trasatura de multe ori pentru a facilita un program artistic, care poate fi o trupa live sau un DJ popular.                                                                                                                                                                

Lounge barul



                                                                                                                                                              
             Termenul de lounge bar identifică un anumit tip de spaţiu public, care, în plus faţă de  produsele de cafea este în măsură să ofere clienţilor o gamă largă de produse alternative, cum ar fi cocktail-uri, vinuri de bună calitate şi snack-uri speciale.                            Acest tip de afaceri de multe ori isi concentrează activitatea pe loialitatea fata de client, atragandu-i cu evenimente dedicate, nopti cu tematici, muzică live şi, mai ales, cu un fel de mobilier conceput pentru a stimula timpul liber şi relaţile publice.                                                                                                 Cuvântul "lounge" înseamnă canapea, şi, de fapt, în toate localurile de acest tip este foarte usor sa găsesti o zonă mobilata cu canapele moi in care să te poti odihni.