Gustarea tequilei

             În Mexic, tequila este bautura nationala. Acesta este populara în unele regiuni unde se bea tequila fina in amestecuri cu bauturi dulci, acre şi picante, cu băuturi făcute de obicei din suc de portocale, grenadine (sau suc de roşii) şi picante.                           În afara Mexicului, un shot unic de tequila este adesea servit cu sare si o felie de limeta. Acest lucru se numeşte " tequila cruda".  Se crede că sarea diminuează “arsura” de tequila, iar acreala fructelor imbunatateste aroma . În Germania şi alte câteva ţări, tequila Oro este adesea consumata cu scorţişoară si felii de portocale, în timp ce tequila blanco se consumă cu sare şi limeta.                                                                           Trebuie menţionat faptul că multe tequile de cea mai buna calitate , 100% agave Tequila nu imprastie semnificativ arsura alcoolului alcool, iar servirea cu sare si limeta este de natură să înlăture mult  aroma. Aceste tequile sunt de obicei servite in pahare tip snifer ( de cognac), în loc de un pahar tip shot savurat  dintr-o inghititura.                                                                                         Tequila nu este fermentata din cactus. Agave şi cactuşii sunt independenţi, deşi ambele sunt suculente.

Niciun comentariu: