Producerea tequilei


             Recoltarea  plantelor Agave rămâne un efort manual, nemodificat de tehnologii agricole moderne şi se întinde de sute de ani. Agave este plantat, întreţinut şi recoltat la mână. Oamenii care recolteaza se numesc “jimadores ", posedă numeroase cunoştinţe despre plante şi modalităţile în care sunt nevoiti sa recolteze.  Jimadores trebuie să fie  capabili sa lucreze rapid în rândurile stranse, scotand hijuelos (puieti de agave ), fără a se deteriora planta-mamă, curatand Pinas-ul şi decid când fiecare plantă este gata pentru a fi recoltata. Planta recoltata prea repede nu contine suficiente zaharuri, iar prea târziu planta isi va  consuma zaharurile crescand intr-un quiote (trunci de arbore), cu seminte pe partea de sus care sunt apoi împrăştiate de vânt. Pinas-ul se taie departe cu un cuţit special numit Coa.                                                                                                                                  Acestia sunt apoi mărunţiti, presati , iar apoi sucurile fiind depozitate  în rezervoare şi cuve de fermentare. Unele companii de tequila încă mai utilizează metoda tradiţională (artizanala), în care Pinas-urile sunt zdrobite cu o roată de piatră Tahona. Musto (sucul de agave ) este lăsat să fermenteze fie în cuve din lemn sau din oţel inoxidabil pentru mai multe zile pentru a transforma zaharurile in alcool. Fiecare companie îşi păstrează propria  drojdie intr-un loc secret bine pazit.  Produsul fermentat este apoi distilat o dată pentru a produce ceea ce se numeste "ordinario", un lichid tulbure sau lăptoas, apoi distilat pentru a doua oară pentru a produce Tequila clară . Unele distilerii produc o tequila triplu distilata. De acolo tequila este diluată şi îmbuteliat ca  "Tequila argintie" sau este pompata în butoaie, pentru a începe procesul de imbatranire.                                                       De obicei, există o diferenţă clară de gust între tequila care se face la şes şi plante agave de la munte. Plantele agave care sunt cultivate în zonele muntoase au deseori mai multe arome de fructe dulci, dar, de asemenea, mai multe note vegetale datorită procesului de creştere. Desi distincţia a devenit neclară recent ca urmare a lipsei denumirii clare de agave care a apărut în 1999/2000. De atunci, multi dintre producătorii de şes mai mari au închiriat proprietati in zonele muntoase şi bazate pe agave de la ambele domenii-ses si munte-  produc propria tequila specifica lor.                                                              Cu toate acestea, plantele de agave cele mai multe  sunt cultivate pe pantele de vest cu care se confruntă, permiţându-le să primeasca cea mai mare cantitatea de lumină pe tot parcursul zilei. Aceste plante sunt mai inalte, mai large şi mai zemoase. Plantele cultivate în câmpii au mai multe arome terestre şi sunt de obicei pe supafete mai mici.                                      

Niciun comentariu: