Istoria recenta a tequilei

             Din anul 2002, vânzările de tequila la preturi mari, numita "ultra-premium" şi "super-premium" de catre detinatori ai pietelor au depăşit aşteptările.                                                                  O noua norma din cadrul NOM (Norma Oficial Mexicana) pentru Tequila a fost eliberata în 2006, şi, printre alte modificări, a introdus o categorie de tequila numita "Anejo extra" sau "varsta-ultra", care trebuie să fie în vârstă de un minim de 3 ani. 
             Deşi unele tequile au rămas  afacere de familie, cele mai cunoscute marci de tequila sunt deţinute de către marile corporaţii multinaţionale. Cu toate acestea, există peste 100 de distilerii care produc peste 900 de marci de tequila in Mexic  si peste 2.000 de branduri au fost înregistrate. Datorită acestui fapt, fiecare sticla de tequila conţine un număr de ordine ilustrând distileria producatoare.  Deoarece există asa de multe distilerii, multe marci de tequila provin de la aceeaşi locaţie. 
           Consiliul reglementarii Tequilei  din Mexic  iniţial nu a permis tequilei purtatore de  aroma sa fie insotita de subliniarea  numelui de tequila.  În 2004, Consiliul a decis sa permita  tequilei  cu aroma de a fi numit tequila, cu excepţia tequilei pure de  agave, care încă nu  poate  fi aromata.               

Niciun comentariu: