Lamaia
Lămâile sunt folosite pentru a face limonada, şi ca decoruri pentru băuturi. Multe băuturi mixte, bauturi racoritoare, ceai rece şi apa sunt adesea servite cu o pană sau felie de lămâie în pahar sau pe marginea acestuia. In medie lamaia contine 3 linguri de suc (30-33 ml). Permitand lamailor sa fie pastrate la temperatura camerei inainte de stoarcere face ca sucul sa fie mai usor de extras. Lamaile pastrate la cald pentru perioade lungi de timp sunt predispuse la mucegai. Peştii sunt marinati în suc de lămâie pentru a neutraliza mirosul. Sucul de lămâie, singur sau în combinaţie cu alte ingrediente, este folosit pentru a marina carnea înainte de preparare. Lămâile, singure sau in amestec cu portocale, sunt folosite pentru a face marmeladă. Coajă rasă de lămâie, numita zest de lamaie, este utilizata pentru a adăuga aroma la bunuri coapte, budinci, orez şi alte feluri de mâncare. Lămâile murate sunt delicatese marocane. Un lichior numit limoncello, tipic regiunii din sudul Italiei, este facut din coaja de lamiae. Sucul de lamaie este presărat pe anumite alimente care au tendinţa de a oxida, de a-si schimba culoarea (in maro), după ce au fost tăiate, cum ar fi merele, bananele şi avocado.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)



Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu