Sfaturi pentru a deveni un barman excelent

Ce sfat as da unui barman care munceste intr-un bar pentru prima data? Singur i-as da acelei persoane fisa postului si cel mai important  i-as descrie toata tactica si toate procedurile rigide; directivele formulate in mod oficial. Sfatul difera. Acesta nu este probabil momentul mai oportun pentru a-i da o impresie de neuitat si sa-i ofer barmanului cu perspective si orientare inainte de prima lui zi de munca. Ce as putea sa-i zic fara sa-i afectez cu adevarat cariera. La urma urmei, persoana nu a avut oportunitatea sa deprinda niciun prost obicei sau sa isi imbunatateasca  atitudine. Dupa cum zice vorba :”  tu insuti ai sansa sa faci o buna impresie prima data”. Dupa toate probabilitatile cei mai multi barmani noi imbratiseaza sfaturile constructive.  Profesarea intr-un bar cu un volum mare de lucru este adesea  stresanta si exigentele sunt unice. Deci ce ar spune un barman nou? Desi exista probabil o suta de lucruri de facut, eu accentuez recomandarea pe a intelege responsabilitatile sale primare din spatele barului si cel mai probabil nu este ceea ce isi inchipuie. De obicei, barmanii sustin ca treaba lor principala este de a face bauturi si sa colecteze banii. Ei bine, nu este. Un incepator trebuie sa inteleaga  ca munca lui sau al ei este de a face clientii sa se simta bine si sa-i aprecieze si sa raspunda la nevoile lor. Barmanii trebuie sa trateze  clientii sositi pentru prima data in bar astfel incat ei sa recomande si sa povesteasca prietenilor lor despre acel bar. In timp ce, evident, barmanul se implica in pregatirea si servirea bauturilor, acesta fiind de multe ori un aspect secundar al muncii. Ce este important este faptul ca in cele din urma, barmanul joaca rolul de gazda, da dovada de bunavointa si trateaza clientii ca pe niste oaspeti. Odata ce ati inteles ca sunteti un incepator, de aici lucrurile vor fi simple, deoarece acestia sunt doar niste consumatori de cursa lunga, aratandu-le ca este timpul sa se aseze si sa-si deschida ochii catre alte realitati din alte treburi. In acest scop, poftim o scurta lista de lucruri care ar acoperi prima intalnire cu ziua de munca.                                                                                                          Intotdeauna ofera oamenilor “alegerea corecta”- fiecare merita sa fie tratat corect. In acest context, alegerea corecta inseamna dreptate in toate operatiunile- nu suprataxarea,  turnand mai mult sau mai putina. Aceasta doctrina de corectitudine dicteaza eliberarea tuturor prejudecatilor si perceptilor preconcepute. Aceasta este o departajare care nu trebuie sa imparta clientii in clase secundare.                                              Intotdeauna aminteste-ti ca tu reprezinti stabilimentul. Nu incalca increderea care ti-a fost acordata. Barmanii au o pozitie centrala care afecteaza aproape toate aspectele legate de functionare. In ce esti la datorie, interesele cele mai bune ale locului sunt interesele stabilimentului, care sunt puse inainte de dumneavoastra. Putini, daca exista, sunt capabili sa performeze in mod competent, in timp ce isi dezvolta o agenda ascunsa cu indreptari. Nu lasati mediul social sa distruga responsabilitatile voastre profesionale.

Niciun comentariu: