Producerea vodcii
Vodca poate fi distilata din orice amidon.Astazi majoritatea vodcii este produsa din cereale, cum ar fi porumb, secară sau de grâu. Printre vodcile din cereale, grâu şi secară sunt considerate superioare. Unele vodci sunt produse din cartofi, melasa, soia, struguri, ridichii dulci şi, uneori, chiar din produselor înrudite cu uleiuri de rafinare sau din prelucrarea lemnului. În unele ţări central-europene precum Polonia, unele vodci sunt produse din fermentarea unei soluţii de cristale de zahăr şi drojdie de bere. În Uniunea Europeană se vorbeşte despre standardizarea vodcii, iar tarile din centura vodcii insistă ca numai băuturi spirtoase produse din cereale, cartofi şi sfeclă de zahăr melasă să li se permită să fie marcte ca "vodka", care urmaresc metodele tradiţionale de producţie.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu