Despre rom

             Romul este o bautura distilata obţinuta din trestie de zahăr, cum ar fi melasa din trestie de zahăr şi sucul din trestie de zahar printr-un proces de fermentare şi distilare. Distilatul, un lichid clar, este de obicei,invechit in butoaie de stejar şi in alte tipuri de butoaie. Majoritatea productiei de rom la nivel mondial are loc în jurul Caraibelor şi în mai multe tari din America de Sud , cum ar fi Columbia, Venezuela, Cuba, Guyana şi Brazilia. Există, de asemenea, si alti producători de rom, în locuri cum ar fi Australia, Fiji, India, Insula Reunion, Mauritius, şi în alte locuri din lume.
            Romul este produsă intr-o varietate de stiluri.Romurile albe sunt frecvent utilizate în cocktail-uri. În plus faţă de cocktail-uri, romurile aurii si cele intunecate sunt adecvate pentru consum necombinate sau folosit ca un coniac pentru gătit. Romurile Premium sunt de asemenea puse in valoare, fiind consumate direct sau cu gheaţă.
            Romul face parte din cultura din majoritatea insulelor Indiei de Vest, şi isi celebreaza asocierea cu Marina Regala  şi cu pirateria . Romul, de asemenea, a servit ca o metoda populara de schimb care a ajutat pentru promovarea sclaviei.                                       

Niciun comentariu: