Ginul este o bautura spirtoasa aromatizata din boabe de ienupăr. Distilatul ginului este făcut prin redistilarea băuturii spirtoase limpezi din cereale şi din zahărul brut din trestie, care a fost aromatizat cu boabe de ienupăr. Alcatuirea ginului se face prin aromatizarea bauturii spirtoase neutre din cereale cu boabe de ienupăr fără redistilare şi poate fi considerata o vodca aromatizata.
Cel mai intalnit fel de gin, de obicei folosit pentru bauturi amestecate, este ginul sec londonez. Ginul sec londonez se face dintr-o bautura spirtoasa neutra din cereale şi redistilarea după ce sunt adaugate ierburile. Înafara de ienupăr se mai adauga, de obicei, cantitati insumate de citrice cum ar fi, lămâia şi coaja amara de portocale. Alte ierburi care pot fi folosite includ anason, rădăcină şi seminţe de angelica, radacina de iris, radacina de lemn dulce, scorţişoară, coriandru şi scoarţă de cassia. 







Ginul din Plymouth are o reţetă diferită, şi se face fără ierburi amare, cum am intalnit la ginul sec londonez. Are lămâie şi portocală, angelica, anason, cardamom, coriandru şi ienupăr. Partile amare de la lămâie şi portocală nu sunt utilizate.
Distilatarea ginului deriva de la rachiurile olandeze-Jenever sau Genever. Bautura din gin si prune este o forma de gin gata indulcita, des intalnita, care este în mod tradiţional făcuta prin infuzia prunelor în gin. Infuzii similare sunt posibile si cu alte fructe, cum ar fi prunele de damasc .
Un gin bine facut va fi relativ sec, comparativ cu alte băuturi spirtoase. Ginul este adesea amestecat în cocktail-uri cu alte componente dulci ca apa tonica sau vermut pentru a pune in balans acest gust.


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu