Clasele de romuri

            Aceste tipuri de calitate şi variaţii folosite pentru a descrie romul depind de locaţia romului unde a fost produs. În ciuda acestor variaţii următorii termeni sunt utilizati frecvent pentru a descrie diferite tipuri de rom:
            Romul-deschis, de asemenea, la care se face referire la culoare, in argintiu si în alb. În general, luminozitatea romului tine de aroma foarte puţin de dulceata, în consecinţă  serveşte ca bază pentru cocktail-uri. Luminozitatea romurilor uneori sunt filtrate după imbatranire pentru a elimina orice culoare. Cachaça este de acest tip, dar unele soiuri sunt mai asemănătoare pentru romurile aurii. Cea mai mare parte a romurilor-deschise vin din Puerto Rico.
            Romurile-aurii, de asemenea, numit romuri-chihlimbar, sunt romuri care sunt, în general, învechite. Acestea câştiga in fata celor întunecate fiind imbatranite în butoaie de lemn (de obicei, în butoaie de stejar).
            Romul aromat este obtinut prin adăugarea de condimente şi uneori, de caramel. Cele mai multe sunt de culoare întunecata, pe baza de rom auriu.Unele dintre acestea sunt în mod semnificativ întunecate in timp ce alte branduri ieftine sunt facute din romuri ieftine albe, întunecate cu adaos de caramel.
            Romul-intunecat cunoscut sub numele de rom negru, culoarea provenind prin adaos de rom auriu, în general, învechit mai mult in butoate de stejar . Romul negru are gust mult mai puternic decât cel deschis sau auriu, iar condimentele pot fi detectate, împreună cu o puternică aroma de meleasa sau de caramel . Cele mai multe romuri negre provin din Jamaica, Haiti şi Martinica.
            Romul aromat-producători au început să vândă romuri in care au infuzat arome de fructe, cum ar fi mango, portocale, citrice, nucă de cocos sau de tei. Acestea servesc gustului în mod similar tipice bauturilor de la tropice care cuprind mai puţin de 40% .
            Romul cu taria depasita este continutul romului  de alcool de peste 40% alcool. Cele mai multe dintre aceste romuri poartă mai mult de 75%.
            Romul premium are un caracter si o aroma care se deosebeste de celalate romuri fiind confundate cu brandy-ul sau cu scotch-ul, în general, consumat fără adaos de alte ingrediente.

Niciun comentariu: