Elemente de speed service


 
              Exista o varietete de trucuri practicate in bar, chiar si pentru barmanii care nu au profesat niciodata. Secretele barmanilor pot face diferenta, cand ei le folosesc in scopuri bune. Un exemplu bun de indemanare ar fi glazurarea unui pahar. Pentru a raci un pahar inmuiat in apa, apoi pus la frigider timp de o ora, iar dupa scoatere, paharul infatisand un aspect inghetat. Acest lucru este excelent pentru a servi berea. Aminteste-ti intotdeauna, niciodata sa nu torni o bautura fierbinte intr-un pahar racit. Paharul fiind oarecum congelat s-ar putea distruge. O alta indemanare pentru barman este zdrobirea ghetei. Cand ti se ordona o bautura intr-un bar sau restaurant apelata sa fie cu gheata zdrobita, tu vei stii despre ce este vorba. Cand te vei apuca de preparat acea bautura, gheata arata aproape trecuta de prima tinerete. Acest tip de gheata, include cunoasterea cum sa zdrobesti gheata si cand sa o amesteci, cateodata fiind dificil. Multe retete de bauturi includ gheata zdrobita, in timp ce altele se cer fara gheata, doar adaugandu-se suvite de gheata pentru a se putea bea. Daca o bautura amestecata transformata intr-un  “frozen”( deobicei este o bautura dulceaga), ati sparge cuburile de gheata inainte de a le adauga in blender. Acest lucru ar salva aparatul dumneavoastra de multe folosiri. Daca asteptati sa preparati bauturi “frozen” la o petrecere, spargeti gheata inainte de sosirea oaspetilor. Glazurarea cu sare a unui pahar este o alta tehnica a barmanului. Pentru a glazura cu sare buza paharului se unge cu o pana proaspat taiata de lamiae sau limeta in jurul buzei de pahar. Pastrati o tava de adancime mica aproximativ 1 cm cu sare si invartiti, paharul inmuiat, usor in sare. Miscati usor paharul de pe o parte pe alta, dar nu rapid, astfel sarea va fi absorbita pur si simplu de zeama de citrice si nu va cadea de pe pahar. Utilizati sare gema sau sare de mare pentru cel mai bun gust.                                                                                 Urmand barmania unele trucuri de bar le puteti primi de la colegi. Una dintre esentele devenirii unui barman de exceptie este memorarea foarte buna pe termen scurt, aceasta va permite sa serviti 3-4 oameni la un moment dat si servindu-i in ordine. Daca incercati sa va amintiti chipurile devine foarte greu. Este posibil sa se imbogateasca memoria pe termen scurt, folosind o varietate de tehnici. Media este de 7+/- 2 elemente. Un barman ar trebui sa poata sa detine cel putin 12 elemente din STM (memorie pe termen scut),inclusic bauturile si costul total al fiecarei comenzi. Lucrul intr-un club de noapte este mai usor, deoarece bauturile sunt mai simple in preparare si daca torni mai multe sau torni o bautura gresita cuiva, vei cere acestuia sa mai astepte un minut sau doua. Incercati sa serviti rapid doi patroni in acelasi timp, vazand daca acest lucru va va incurca in multime.                                                                                                           Ei bine, calea mea este atunci cand ma pun in ordine cu comanda, iar daca aceasta include orice bere, stiu asta dinainte, asa ca tin minte bautura. Cred ca bauturile-baza, in primul rand cele pe care le torn doua cate doua, le asez unele peste altele si le prepar in acelasi timp terminand bauturile  dintr-odata. O alta indemanare de barman este atunci fac o comanda imi imaginez paharul bauturii si ma deplasez in directia aceia, atunci etalez paharul astfel incat daca ma abat, vad paharul si mi-l amintesc, daca este un rocks sau un martini. Daca am de amestecat o bautura, strig instantaneu gheata cu o scafa  intr-un tin, in asteptarea licorii. Amestecarea bauturii ajutati-va instant de alt tin (tin-trisor) si agitati (in modul incarcat) in timp ce asteapta si alte bauturi la rand. Un lucru este cert, cluburile mari au in dotare un model de flux in ceea ce priveste mai multe statii de lucru, anumite statii de lucru intotdeauna sunt mai bune decat altele in ceea ce priveste venitul. De asemenea , aveti nevoie de sprijinul unei echipe bune. Barmanii sa se ajute reciproc, cand au nevoie, nu ar trebui niciodata sa fii contra altui barman, toti se scufunda sau inoata ca o echipa.                                                                     Asigurati-va ca barul este aprovizionat pentru ora de varf. De asemenea, mentionand, cautand in jurul barului lucruri care ti-ar lua mult timp. Asigurati-va ca aveti la indemana un desfacator rapid tot timpul. O indemanare finala a unui barman ar fi utilizarea ambelor maini. Daca turnati o bere cu o mana, cu cealalta asezati un pahar sau stergeti barul ori indepartati praful de pe tavi. Cand preparati  un whisky cu cola, folositi mana dreapta (daca sunteti dreptaci) ca arma rapida si mana stanga pentru  sticla.                                                                                                     Da clientilor ceea ce vor, iar tu le vei oferi motive sa te aprecieze. Cunoscand cum se face o bautura buna este esential. Fiecare barman ar trebui sa fie un bun mixolog. Facandu-i pe clientii vostri sa se simta bine stand la bar este un sfat major spre succes. Nu uita informatii despre produse. Cu cat vei stii mai multe informatii despre produsele pe care le vinzi, cu atat iti va fi mai bine. Credibilitatea poate ajuta un bun barman in spatele barului catre un castig de invidiat. Amintiti-va, cei care practica meseria de barmani sunt responsabili cu ospitalitatea si fac clientii lor sa se simta bineveniti. Da-le un motiv pentru a reveni la bar si ei o vor face.                                                                                                     
         

Niciun comentariu: