Whisky-ul scotian
Whisky-ul scotian este distilat în general, de două ori, deşi unele whisky-uri sunt distilate si a treia oara. Legile internationale recomanda a se purta eticheta "Scotch", de a fi distilat în Scoţia şi maturizat pentru un minim de trei ani şi o zi, în butoaie de stejar, printre altele ,cu mai multe criterii specifice. Dacă Scotch Whisky-ul imbuteliat provine de la mai mult de un butoi în acest caz se include o declaraţie cu privire la vârsta pe eticheta sticlei si trebuie să reflecte vârsta celui mai tanar whisky din amestec. Multe butoie pentru single malt omit vârsta, ele folosind elemente tinere pentru insumarea aromei şi delicatetii. Tipurile de scotch-uri sunt din cereale si cereale incoltite, care sunt combinate pentru a crea amestecuri. Multe, chiar dacă nu toate, dintre distilerii utilizeaza turbă fum pentru tratarea malţului, astfel Scotch whisky-ul este acoperit de o aroma distinctiva de fum. În timp ce piaţa este dominată de amestecuri, cele mai apreciatr scotch whisky-uri sunt single malt-urile. Scotch whisky-urile sunt împărţite în cinci regiuni: Highland, Lowland, Islay, Speyside şi Campbeltown.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)



Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu