Vinul este o bautura alcoolica de obicei, facuta din fermentarea mustului. Echilibrul chimic natural al strugurilor este de asa natura incat nu necesita adaosuri de zaharuri, acizi, enzime sau alte substante nutritive. Vinul este obtinut din fermentarea strugurilor zdrobiti folosind diferite tipuri de drojdie. Drojdia consuma zaharurile gasite in struguri si le transforma in alcool. Diferite tulpini de drojdie folosite la soiurile de struguri sunt utilizate in functie de tipul de vin produs.
Desi alte fructe ,cum ar fi merele si pomusoarele pot fi ,de asemenea, fermentate, rezultate in procesul de fermentare dau nastere de vinuri numite dupa fructele din care sunt produse si sunt cunoscute sub numele generic de vin din fructe sau vin de tara. Altele ,cum ar fi vinul din orz si vinul din orez sunt fabricate din materiale pe baza de amidon si se aseamana cu berea, in timp ce vinul din ghimbir este fortificat cu un coniac. In astfel de cazuri, utilizarea termenului de vin este o referinta la continutul de alcool mai mare, mai degraba la procesul de productie. Utilizarea comerciala al cuvantului vin este protejat de drept in multe jurisdictii.
Vinul are o istorie bogata datând din jurul anului 6000 î.Hr. şi este gândit să aibă originea în zonele, acum, la graniţele din 



Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu