Cele mai multe vinuri sunt vândute în sticle fiind închise folosind dopuri. Un număr tot mai mare de producători de vin folosesc închideri alternative, cum ar fi capace de tip”piulita olandeza sau dopuri sintetice. În afară de a fi mai puţin costisitoare, dopurile alternative previn reactile plutei. 

Unele vinuri grele sunt ambalate în pungi de plastic, în cutii de carton şi sunt denumite casete de vinuri sau butoaie de vin. Aceste vinuri sunt, de obicei, accesate printr-un robinet pe partea laterală a casetei. Cutie de vin poate menţine un grad acceptabil de prospeţime, timp de până la o lună după deschidere, în timp ce vinul îmbuteliat va oxida mai rapid şi este degradat considerabil în câteva zile.
Imbutelierea in sticlă are o reputaţie de mediu decent, fiind complet reciclabila, materiale plastice întrucât aşa cum sunt folosite în caseta de vinuri sunt, de obicei, considerate a fi mult mai puţin dăunătoare mediului. Cutia de vin din material plastic, chiar dacă este, eventual, reciclabila, atragand un proces mai lung de munca (şi, prin urmare, scump) fata de procesul de imbuteliere in sticle.


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu