În Bretania / Franţa două distilerii produc whisky, folosind tehnici similare cu cele din Scotia. Doua whisky-uri sunt produse pe insula franceză Corsica : Altore şi P & M. Altore este distilat în Scoţia, dar şi în amestecat si maturizat pe Corsica , în butoaie. P & M (Pietra & Mavella) este o coproductie a fabricii de bere Pietra şi distileria Mavella, piureul fiind îmbogăţit cu faina de castane. P & M este, de asemenea, invechit în butoaie de vin (Muscat ). Manx Spirit din Insula Man este, la fel ca whisky-ul din Virginia , SUA, de fapt, în altă parte este distilat şi redistilat în ţara sa nominală "origine". În Anglia, o nouă fabrică de whisky (Distileria Sf. George) a devenit operaţionala la sfârşitul lui 2006; produsul va intra pe piaţă, în timp, pe baza îmbătrânirii şi pe considerente de marketing. În Suedia o noua distilerie si-a scos produsele spre vânzare în 2008.
Recent, la cel puţin două distilerii în mod tradiţional, producătoare de rachiu, din regiunea Caucazului si-au anunţat planurile de a intra pe piaţa ruseasca cu whisky. La Stavropol ,distileria Praskoveysky bazandu-se sale pe tehnologia irlandeza, în timp ce în Kizlyar, distileria Dagestan a anunţat whisky-ul rusesc inspirit din bautura scotiana în single malt, blended şi alte soiurilor din grâu.


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu