Crame sau camere de vin, dacă acestea sunt amplasate la nivelul solului, sunt proiectate special pentru depozitare şi pentru invechirea vinului. Într-o crama activa temperatura şi umiditatea sunt menţinute printr-un sistem de control al climei. Cramele pasiv climatice cele care nu sunt controlate trebuie să fie atent amplasate. Vinul este un produs alimentar perisabil; când este expus la căldură, lumină, vibraţii sau fluctuaţiilor de temperatură şi umiditate, toate tipurile de vin, inclusiv roşu, alb, spumos şi fortificat, se pot deteriora . Vinurile isi pot menţine calitatea şi în unele cazuri se pot îmbunătăţi în aromă, gust şi in complexitatea o data cu varsta. Unii experţi susţin că temperatura optima pentru maturarea vinurilor este 13 ° C. Vinurile refrigerate ofer o alternativă la crame. Ele sunt disponibile în capacităţi mici, variind de la 16 flacoane la piese de mobilier, care pot conţine 400 de sticle.


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu