Whiskey-ul irlandez



           Cele mai multe whisky-uri irlandeze sunt distilate de trei ori, cu toate că există şi excepţii. Printre distilarea traditionala folosind cazanul, în timpurile moderne se mai foloseste tubul pentru a produce whiskey-uri din cereale în amestecuri. Prin lege, whiskey-ul irlandez trebuie să fie produs în Irlanda şi învechit în butoaie din lemn, pentru o perioadă de nu mai puţin de trei ani, cu toate că, în practică, aceasta perioada este de obicei, de trei sau patru ori mai mica. Maltul neafumat este aproape întotdeauna utilizat.
             Există mai multe tipuri de whisky cunoscute în Irlanda: single malt, singur grain, blended whiskey, mai rar în Irlanda, pure whiskey. Prin urmare, denumirea "pure whiskey", aşa cum este folosita în Irlanda, în general, se referă la whiskey-urile făcute din 100% orz, amestec incoltit şi neincoltit, distilat într-un cazan de cupru. Inverzirea orzului incoltit oferă prin distilarea tradiţionala un whiskey picant, de o calitate unica. Single malt whiskey, pure whiskey se vinde ca atare sau în amestec alte tipuri de whiskey. De obicei, nu se poate , să se facă distincţia daca amestecul de whiskey a fost făcut cu un single malt sau cu un pure whiskey.                                                                                           

Niciun comentariu: