Whiskey-ul american


            Whiskey-ul american este distilat dintr-un piure fermentat din cereale. Aceasta trebuie să aibă un gust, aromă şi alte caracteristici frecvent atribuite whiskey-ului.
           Cele mai frecvente tipuri enumerate în reglementarile federale , sunt:
            Bourbon whiskey, care este fabricat dintr-un piure, care este format din cel puţin 51% porumb (corn).                                             Rye whiskey, care este fabricat dintr-un piure, care este format din mai puţin de 51% secară.              
            Corn whiskey, care este fabricat dintr-un piure, care este format din cel puţin 80% porumb.                                                                 Straight whiskey, (fără o denumire de cereale) este un whiskey, care a fost învechit in butoaie de stejar timp de 2 ani sau mai mult, iar distilatul contine nu mai mult de 80 proof(40%), dar este derivat de la mai puţin de 51% din orice tip de bob.
Etichetarea  trebuie să indice vârsta repaosului in butoaiele de stejar, cu exceptia corn whiskey-ului. “Corn whiskey-ul" nu trebuie să fie învechit, dar el este, utilizand butoaie din stejar. Invechirea pentru corn whiskey este de obicei scurta, de exemplu,  şase luni.
              În cazul în care invechirea unui tip anume ajunge la 2 ani sau mai mult, whiskey-ul fiind  desemnat curat "straight" de exemplu, "straight rye whiskey". "Straight whiskey" (fără o denumire de cereale) este un whiskey, care a fost învechit in butoaie de stejar timp de 2 ani sau mai mult, iar continutul de alcool sa nu fie mai multe de 80 proof, dar este derivat de la mai puţin de 51% din oricare tip de bob .
           Whiskey-urile blended americane sunt combinatii de whiskey-uri invechite a whiskey-urilor din cereale neutre, astfel imbratisand aromele şi culoarea.
          Important pe piaţă este whiskey-ul din Tennessee, din care Jack Daniel's este cel mai important exemplu. Timpul de distilare, este identic cu al bourbon-ului în aproape toate felurilor. Cea mai recunoscuta diferenţă este că whiskey-ul de Tennessee este filtrat prin carbune de artar zaharat, dându-i un gust şi o aromă unica. Guvernul Statelor Unite ale Americii recunoaste oficial whiskey-ul de Tennessee ca un stil aparte din 1941.                                                                                                                                         

Niciun comentariu: