Dovezile arheologice sugerează că producţia de vin, făcuta prin fermentarea strugurilor, a avut loc la siturile din Georgia şi Iran, de la începutul anilor 6000 î.Hr.. Aceste locaţii sunt toate naturale în zona Europene Grapevine Vitis vinifera.
Un raport din 2003 al arheologii indică posibilitatea ca strugurii au fost utilizati, împreună cu orezul pentru a produce băuturi fermentate amestecate în China încă din 7000 BC. Oale si borcane din neolitic de la situl de la Jiahu, Henan conţin urme de acid tartric şi al altor compuşi organici frecvent întâlniti în vin. Cu toate acestea, alte fructe indigene, cum ar fi gherghin, nu au putut fi excluse. În cazul în care aceste băuturi, care par a fi precursori vinului de orez, incluzand pe langa strugurii, alte fructe, acestea au fost zeci de specii sălbatice indigene de struguri în China, diferite de Vitis vinifera, care au fost introduse în China unele 6000 de ani mai târziu.
Cele mai vechi dovezi cunoscute de producţia de vin în Europa sunt datate la 4500 î.Hr. şi vine de la situri arheologice din Grecia. În acelaşi conţinut, de asemenea, siturile din lume, dau o dovadă a zdrobirii strugurilor. În Egiptul antic, şase din 36 de vinuri descoperite au fost găsite în mormântul regelui Tutankhamun. Cinci dintre aceste au fost desemnate ca fiind de la valea regilor cu cel de-al şaselea enumerat fiind gasit in Atena. Urme de vin au fost, de asemenea, găsite în Asia Centrală Xinjiang, datand din cel de-al doilea şi primul mileniu î.Hr. .
În Europa medievala, Biserica Romano-Catolica a fost un susţinător devotat al vinului, deoarece acesta a fost necesar pentru celebrarea Maslului. Monahii în Franţa stocau vinul în peşteri subterane. Există o veche reţeta englezeasca care a supravieţuit în diverse forme până în secolul al XIX-lea al rafinarii vinului alb, folosind vinul alterat sau Bastardo vin. Vinul a fost interzis în timpul epocii islamice de aur, până cand Geber şi alti musulmani chimisti pioneri in distilare folosesc vinul pentru produse cosmetice şi medicale .


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu