Whisky-ul japonez

            Modelul pentru whisky-ul japonez este whisky-ul scotian single malt, cu toate că există exemple si de alte whisky-uri japoneze ca find blended whisky. La bază este un piure din orz incoltit, uscat in cuptoare prin aburi de turba (deşi considerabil mai mic durata de procesare decât în Scoţia), şi distilat folosind cazanul. Pentru o anumită perioadă de timp a fost considerat de mulţi ca un scotch whisky, dar care nu sunt produse în Scoţia, nu ar putea, eventual, se ridice la standardele traditiei distileriilor scotiene. Din acest motiv, până nu de mult, whisky-ul japonez a fost comercializat aproape în întregime in Japonia.
          Cu toate acestea, în ultimii ani, o serie de degustari au fost organizate, care au inclus whisky-urile japoneze single malt de larg consum, împreună cu alte single malt whisky-uri de la distilerile considerate a fi printre cele mai bune din Scoţia. De mai multe ori , rezultatele au aratat note bune pentru single malt-uri japoneze punctajul fiind mai mare fata de omologii lor. 

Niciun comentariu: