Clasificarea vinurilor

Regulamentele reglementează clasificarea şi vânzarea de vin, în multe regiuni ale lumii. Vinurilor europene tind să fie clasificate de către regiune (de exemplu, Bordeaux şi Chianti), în timp ce regiunile non-europene de vinuri sunt de cele mai multe ori, clasificate de struguri (de exemplu, Pinot Noir si Merlot). Mai mult şi mai mult, cu toate acestea, piaţa de recunoaştere din anumite regiuni este aceea care conduce in creşterea etichetarii vinurilor non-europene. Exemple un vin non-european recunoscut local include Napa Valley, în California, Willamette Valley în Oregon, Barossa Valley şi Hunter Valley în Australia, Central Valley în Chile şi Marlborough în Noua Zeelandă.                                                                                                                                                                 
Unele vinuri amestecate cu denumire sunt termeni de marketing, precum şi utilizarea de aceste nume este reglementată de marcă. De exemplu, Hermitage (sună ca "mostenirea") este, în general, un stil de Bordeaux-amestec de Cabernet Sauvignon si Merlot, şi pot include, de asemenea, Cabernet Franc, Petit Verdot, şi Malbec. Utilizarea comercială a termenului "Hermitage" este permisă doar prin acorduri de licenţă acordate de catre o organizaţie numită "Asociatia Hermitage".

Niciun comentariu: