Hibridare, de a nu fi confundata cu practica de altoire. In cea mai mare parte a lumii sunt cultivate cu vita-de-vie Europene,Vitis vinifera, viţă de vie a fost altoita cu specii din America de Nord, portaltoiului. Aceasta este o practică comună, pentru că din strugurii din America de Nord sunt specii rezistente la filoxeră, o rădăcină păduche care ucide în cele din urmă viţa de vie. La sfârşitul secolului 19, in Europa de vita-de-vie a fost devastata de insecte, ceea ce duce la moartea masiva de viţă de vie şi de replantarea ei. Altoirea se face în fiecare ţară producătoare de vin din lume cu excepţia pentru Argentina, Insulele Canare şi Chile, pentru ca încă nu au fost atacate de insecte.
În cadrul producţiei de vin, terroir este un concept care cuprinde utilizarea soiurilor de struguri la o anume altitudine şi forma de vie, de tipul şi chimia solului, climă şi condiţiile de sezon, şi culturile locale de drojdie. Gama de posibilităţi de aici poate duce la diferenţe mari între vinuri, care sunt influenţate de fermentare, de finisare, precum şi de procesele de imbatranire. Multe vinari utilizeaza în creştere şi metodele de producţie care să păstreze sau sa accentueze aroma şi gustul de influentele lor specifice si unice de terroir. Cu toate acestea, diferenţele de aroma sunt acceptate pentru producătorii industriali ai vinului de masă sau a altor vinuri mai ieftine, în cazul în care coerenţa este mai importanta. Astfel de producătorii vor încerca să reducă la minimum surse de struguri, folosind tehnici de producţie, cum ar fi micro-oxigenare, filtrare cu tanin, filtrarea eco-debit, evaporarea pe substraturi şi conuri de filare.
Despre soiurile de struguri
Vinul este, de obicei, făcute din unul sau mai multe soiuri Europene, speciile Vitis vinifera, cum ar fi Pinot Noir, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, şi Merlot. Când unul din aceste soiuri este predominant (de obicei, definit prin lege ca un minim de 75% sau 85%), rezultatul este o variabil, spre deosebire de un amestec de vin. Amestecul de vinuri nu sunt neapărat considerat inferior soiurilor de vinuri; unele dintre cele mai scumpe vinuri din regiuni ca Bordeaux şi Valea Ronului, sunt amestecate cu diferite soiuri de struguri de aceeaşi generatie. Vinul poate fi, de asemenea, rezultatul amestecului vinului respectiv cu alte specii de struguri sau de hibrizi, creatir genetică, de trecere a două specii. Vitis labrusca , Vitis aestivalis, Vitis rupestris, Vitis rotundifolia şi Vitis riparia sunt struguri nativi ai Americii de Nord cultivati de obicei, pentru consum la masa sau pentru producerea de suc, gem, jeleu sau, uneori, făcuti în vin.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu