Un espresso perfect


Pentru a realiza un espresso perfect avem nevoie de:                           “O masina de calitate – Pentru a ne asigura ca folosim corect presiunea apei (9-10 atm) si temperatura apei (88-92 C) necesare realizarii unui espresso (aprox.30ml).                                       ”Cele mai bune boabe de cafea – Pentru a trage un espresso avem nevoie de cafeaua cea mai buna (7g). Aveti posibilitatea sa utilizati orice tip de soiuri de boabe de cafea, atat timp cat sunt prajite si intunecate.                                                             “Apa dedurizata – Prin folosirea apei dedurizate si nu regulat apa de la robinet, nu se va extinde doar durata de viata a masinii de espresso, dar veti face ca fiecare espresso sa fie de aceiasi buna calitate.                                                                                   “ Nu-l lasati sa se odihneasca – Dupa ce ati impuscat espresso-ul, nu-l lasati sa stea prea mult,dupa 2 minute espresso-ul oxideaza, incepe sa-si piarda crema si aroma.                        “Timpul de scurgere cel mai bun este de 25 de secunde – In cazul in care ceasca este completata in intervalul 24,5 -26 secunde veti avea cea mai buna cafea degustata. Cand espresso-ul este prea apos   trebuie sa macinati boabele mai fin, iar cand espresso-ul este mai dens trebuie sa macinati boabele in bucati mai mari.                                                                                            “Crema – Daca gasiti o crusta maronie pe distilatul de cafea de 3 mm, ati realizat un bun espresso. Densitatea cremei este in stransa legatura cu aroma cafelei.                                                            ”Practica – pentru a va asigura ca fiecare espresso este perfect aveti nevoie de practica. Efectuarea de espresso-uri perfecte este cu adevarat o forma de arta.

Niciun comentariu: