Cafeaua este, de obicei propagata prin seminţe. Metoda tradiţională de plantare a cafealei este de a pune 20 de seminţe în fiecare orificiu la începutul sezonului ploios; jumătate sunt eliminate în mod natural. Cafeaua este adesea intercutivata cu alte culturi alimentare, cum ar fi porumb, fasole, în timpul primilor ani de cultivare.
Cele două specii principalele cultivate de cafea sunt Coffea canephora şi Coffea Arabica. Cafeaua Arabica este considerata mai potrivita pentru consumul larg fata de cafeaua robusta; Robusta tinde să fie amara şi să aibă mai puţina aroma, dar are o corpolenta mai buna decât Arabica. Din aceste motive, aproximativ trei sferturi din cafeaua cultivata la nivel mondial este C. Arabica. Cu toate acestea, C. canephora este mai puţin sensibila la boli decât C. Arabica şi poate fi cultivata in medii, în cazul în care C. Arabica nu va prospera. Cafeaua Robusta, de asemenea, conţine aproximativ 40-50% mai multa cofeina decat Arabica. Din acest motiv, este folosita ca un substitut ieftin pentru Arabica în multe amestecuri de cafea comerciala. Robusta de buna calitate este utilizata în unele amestecuri de espresso pentru a oferi o spuma mai corpolenta, un corp lucrat, precum şi în vederea reducerii costurilor ingredientului. Alte specii cultivate includ Coffea liberica şi Coffea esliaca, considerat a fi indigene in Liberia şi sudul Sudanului. Cele mai multe boabe de cafea Arabica provin fie din America Latină, Africa de Est, Arabia sau Asia. Boabe de cafea Robusta sunt cultivate în Africa de vest şi centrala, în întreaga Asia de sud-est şi o oarecare măsură în Brazilia. Boabele de cafea din diferite ţări sau regiuni de obicei, au caracteristici distinctive, cum ar fi gust, aromă, corpolenta şi aciditatea. Aceste caracteristici de gust sunt dependente nu numai asupra regiunii de cultivare a cafelei, dar şi pe subspecii genetice (soiurile) de prelucrare. Soiurile sunt cunoscute în general in functie de regiunea în care sunt cultivate, cum ar fi Java columbian, sau Kona.


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu