Prepararea cafelei


             Boabe de cafea sunt fabricate în scopul de a crea o băutură. Toate metodele de pregătire a cafelei impun a fi solul şi apa destul de mult pentru a extrage aroma.                                                 Criteriile pentru a alege o metodă de preparare a unei cafelei includ aroma şi economia. Extragerea cât mai mult posibila din boabe, tinde să afecteze aroma .                                                Boabele de cafea prăjită pot fi rasnite, într-un magazin alimentar sau acasă.                                                                                     Cafeaua poate fi preparată prin mai multe metode: fiarta, oparita sau sub presiune.                                                                             Cafeaua  fiarta este o metoda invechita, cafeaua turcească este un exemplu al acestei metode. Aceasta este preparata prin măcinare fină, apoi adăugata peste apă pana cand ajunge la fierbere. Aceasta metoda produce o cafea puternică cu un strat de spumă la suprafaţă şi sedimente (care nu sunt destinate consumarii) asezate pe partea de jos a paharului.                                                                                                                                                                                                                   Intr-un automat de facut cafea, apa calda se scurge pe motive de cafea asezate într-un filtru de cafea de hartie, de plastic sau site de metal, care să permită apei a se infiltra prin cafeaua măcinată în timp ce isi extragere uleiurile şi esenţele. Lichidul se scurge prin filtrul de cafea intr-o cupa, iar dozele petrecut sunt reţinute în filtru. Fierberea apei este forţata într-o cameră ajutata de un filtru de abur sub presiune. Apa, apoi se scurge prin motive, iar procesul se repetă până când încetează  eliminarea de caldura, de către un temporizator intern  sau de către un termostat. Acest termostat, de asemenea, serveşte pentru a păstra cafeaua calda.                                                                                                                                                                                                                                                               Cafeaua poate fi preparată prin oparire într-un dispozitiv, cum ar fi o cafetiera. Doza de cafea şi apa caldă sunt combinate într-un vas cilindric şi lasate pentru fierbere câteva minute. Pentru că dozele de cafea sunt în contact direct cu apa, toate uleiurile de cafea rămân în băutură, făcând-o mai puternică decat cafeaua făcută de un automat de cafea. Cafeaua se toarna din recipient; filtrul păstrand motivele de cafea.                                                                                               
Espresso este metoda fortarii apei sub presiune prin granulele de cafea. Ca urmare incalzirii sub o presiune ridicata, bautura espresso este mai concentrata si are o constitutie fizica si chimica mai complexa. Un espresso bine preparat are o spuma de culoare brun-roscata numita crema care pluteste la supafata. Bautura denumita Americano a devenit populara odata cu soldatii americani in al Doilea Razboi Mondial, care au gasit stilul de a bea un espresso italian, dar prea puternic,  adaugand peste espresso apa fiarta.                                          
                                                                          Cafeaua poate fi pregatita de asemenea in apa rece prin inmuiera boabelor de cafea macinate in apa rece pentru cateva ore, apoi filtrata.                                                                                             

Niciun comentariu: