Despre oua
Ouăle de pasare sunt alimente comune şi unul dintre ingredientele cele mai versatile folosite la gatit. Ele sunt importante în multe ramuri ale industriei alimentare moderne. Cele mai frecvent folosite ouă de păsări sunt cele de la pui. Ouale de rata, ouăle de gâscă şi ouăle mai mici, cum ar fi ouă de prepeliţă sunt uneori utilizate ca ingredient gastronomic. Ouăle de gaina sunt utilizate pe scară largă în multe tipuri de feluri de mâncare, atât dulci cat şi savuroase. Ouăle pot fi conservate, fierte tari, fierte moi, facute omleta, prajite si refrigerate. Ele pot fi, de asemenea, consumate crude, deşi acest lucru nu este recomandat persoanelor în vârstă, infirmilor, sau femeilor gravide. În plus, proteina din oul crud este de numai 51% bio-disponibila, în timp ce aceea a unui ou fiert este mai aproape de 91% bio-disponibila. Ca ingredient, gălbenuşurile ouălor sunt un important emulgator în bucătărie, iar proteinele din albusul de ou sunt folosite pentru a forma spume şi feluri de mâncare pufoase.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)



Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu