Boabele de cafea suferă mai multe procese, înainte ca acestea să devină cafea prăjită. În primul rând, boabele de cafea sunt culese, în general, cu mâna. Apoi sunt sortate in functie de maturitate si de culoare, coaja boabelor se îndepărtează, de obicei, automatizat. Boabele sunt fermentate pentru a elimina stratul lipicios încă prezente pe ele. În cazul în care fermentaţia este terminata, boabele sunt spălate cu cantităţi mari de apă proaspătă pentru a elimina reziduurile din fermentare. În cele din urmă, seminţele sunt uscate. Cea mai buna metoda de uscare a boabelor de cafea este de uscare pe etaje. Prin această metodă miezul boabelor de cafea fermentat este usor uscat, ceea ce permite ca aerul sa treaca pe toate laturile sale, apoi boabele de cafea se amestecă cu mâna. În urma aceastei metode de uscare care are loc uniform, fermentarea este mai puţin probabila. În continuare, cafeaua este sortata şi etichetate ca a fi cafea verde. Un alt mod de a lăsa boabe de cafea la uscat este de a se lasa sa stea pe o terasă de ciment şi de a fi înclinate peste ele lumina soarelui.
Cafeaua este, de obicei vânduta într-o stare prăjită. Ea poate fi vânduta prăjita de furnizor sau poate fi prajita acasă. Procesul de prăjire influenţează gustul băuturii prin schimbarea bobului de cafea, atât fizic şi chimic. Boabele de cafea scad în greutate, umiditatea este pierduta şi creşte în volum. Densitatea de boabelor influenţează puterea cafelei şi cerinţele pentru ambalare. Prăjire reală începe atunci când temperatura din interiorul boabelor ajunge la 200 ° C, deşi soiurile de boabe diferă de umiditate şi de densitate, prin urmare, prajirea are loc la temperaturi diferite.
In funcţie de culoarea boabelor prăjite aşa cum este perceput de ochiul uman, acestea vor fi etichetate ca deschise, mediu deschise, mediu, mediu închise, închise sau foarte inchisa. O metodă mai precisă a gradului de prajire implică lumina reflectata de la boabele prăjite iluminate cu o sursă de lumină în spectrul apropiat infraroşu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu