Tipuri de restaurante
Restaurantele se diferentiaza de locurile de servire a masei modeste de pranz sau de cina a oamenilor muncii din apropiere, care au alimente simple servite la o setare simpla, la preţuri scăzute, prin unităţi care deservesc alimente scumpe, rafinate si vinuri de o setare formală. În primul caz, clienţii de obicei, poarta haine casual. În acest din urmă caz, în funcţie de cultura şi tradiţiile locale, clienţii s-ar putea purta semi-casual, semi-formal, sau chiar, în cazuri rare, formal. De obicei, clientii stau la mese, ordinele lor sunt luate de un chelner, care aduce produsele alimentare atunci când sunt gata, iar clienţii plătesc nota de plată înainte de a pleca. În restaurantele mai fine va exista o gazdă sau hostess sau chiar un maitre d'hotel care da bun venit clienţilor şi ii conduce la locurile lor. Cei care mai fac parte din personalul care asteapta ordine de la clienti sunt asistentii de ospatari si somelierii. Restaurante de multe ori se specializează în anumite tipuri de produse alimentare sau pe prezentarea unei anumite teme. De exemplu, există restaurante cu specific al fructele de mare, restaurante cu specific vegetarian sau restaurante etnice. În general, restaurantele care vând produse alimentare caracteristice culturii locale sunt pur şi simplu numite restaurante, în timp ce restaurantele care vând produse alimentare de origine culturala străină sunt numite în consecinţă, de exemplu, un restaurant chinezesc şi un restaurant francez.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu