Restaurantul



            Un restaurant pregăteşte şi serveşte mancare şi băuturi pentru clienţi. Mesele sunt servite si mancate, în general, la respectivele sedii, dar multe restaurante, de asemenea, oferă si la pachet şi livreaza la domiciliu produse alimentare. Restaurantele variază foarte mult în aparenţă şi oferte, inclusiv printr-o mare varietate a preparatelor de bucatarie specifice cat si a servicilor diferite.                                                                                 Un proprietar de restaurant este numit restaurateur; ambele cuvinte provin din verbul francez restaurer, care înseamnă "a restabili". Artizanii profesionisti ai gătitului se numesc bucătari-şefi, în timpul in care cei care pregatesc produsele intr-un nivel mai sistematic si mai putin artistic se numesc  personalul pregatitor şi bucătarii de linie.                                                                                                                                                                                                                                   Gourmet se refera si la o persoana cu un gust rafinat sau care discrimineaza gustul sau este unul care este bine informat in arta  culinara. Gourmand-ul poarta conotatii suplimentare de unul care pur si simplu se bucura de mancare, dar care subliniaza cu discernamant un gust foarte rafinat. Un epicure este similar cu un gourmet, dar cuvantul se poate referi la un accent de rafinament excesiv.                         

Niciun comentariu: