Bistro-ul




             Un bistro, uneori gasim ortografia bistrot, este originala încarnare pariziana, un mic restaurant care serveşte la preţuri destul de acceptabile mese într-o servire modesta. Bistro-urile sunt definite în cea mai mare de produse alimentare pe care le deservesc. Alimente preparate incet cum ar fi fiertul, înăbuşitul carnii sunt tipice. Patronii de bistro-uri nu se asteapta neapărat la servicii profesionale sau meniuri sofisticate.                                          Bistro-urile au fost gandite si dezvoltate cu bucatarii la subsolul apartamentelor pariziane, unde chiriaşi plăteau atat pentru cameră cat şi pentru masa. Proprietarii isi rotunjeau venitul prin deschiderea de localuri la liber. Meniurile erau construite in jurul alimentelor  simple, putand fi pregătite în cantitati şi sa poate fi menţine în timp. Vinul si cafeaua se puteau, de asemenea servi. Spaţiul limitat pentru servirea cinei, înghesuit cu mese in toate colturile a determinat o tradiţie in alaturarea de mese si pe trotoar . Astfel ideea a prins, arhitectura si meniurile au devenit mai specifice.                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Niciun comentariu: