Despre restaurante
Restaurantele medievale serveau trei feluri de mancare, mesele fiind servite în trei cursuri separate, constând din supă, felul principal si desert. Restaurantele s-au adaptat la stiluri diferite de bucataria, între paranteze de preţ şi cerinţele religioase. Chiar şi într-un restaurant, unde aveai de facut doar o singura alegere, oamenii ordonau felul de mancare consultand meniul scris. Restaurantele, ca întreprinderi dedicate servirii de produse alimentare, bucatele specifice sunt comandate de oaspeţi şi, în general, întocmite în conformitate cu ordinele lor. Termenul de restaurant a apărut pentru prima dată în secolul al 16-lea, care înseamnă "un produs alimentar refacut". Primul restaurant în forma în care a devenit standard s-a referit la clienţii care stau jos, cu porţii individuale la mese individuale, selectand produse alimentare de pe meniuri, în timpul programului de funcţionare stabilit. Restaurantele au devenit obişnuite în Franţa, după Revoluţia Franceză despartite de bresle de catering şi forţatand aristocraţia să se refugieze, permitand unei suite de servitori cu competenţe pentru a prepara alimente excelente, in acelaşi timp, provinciali numeroasi ajungeau la Paris, neavand pe nimeni cine sa le gateasca. Restaurantele au fost mijloacele prin care aceste două miscari ar putea fi aduse împreună - şi tradiţia franceză de luat masa in oras s-a născut. Restaurantele au fost răspândite rapid în întreaga lume. Cele mai multe restaurante au continuat abordarea standard de a oferi o masă la comun în care consumatorii serveau toate felurile de mancare la o masa in acelasi timp, care a încurajat să mănânce destul de rapid. Un alt format al stilului de a lua masa este în cazul în care chelnerii duc platouri de mancare si servesc clientilor produse alimentare în jurul mesei.Acest format s-a răspândit rapid în Anglia şi în afara ei.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu