Varietetea stilurilor si al strugurilor
Champagne este singura Denumire de Origine Controlata. Ca regulă generală, struguri utilizati trebuie să fie Chardonnay alb sau negricios Pinot Noir sau Pinot Meunier. Cele mai multe şampanii sunt realizate dintr-un amestec de Chardonnay si Pinot Noir, de exemplu, 60% / 40%. Sampaniile Blanc de Blanc, sunt facute din 100% Chardonnay. Posibil cea mai rafinata si cu siguranta cea mai scumpa dintre acestea. Este crescuta dintr-o singura vie Grand CRU în Le Mesnil-Sur-Oger. Sampania Blanc de Noir este presata din Pinot Noir, Pinot Meunier sau o combinaţie a celor două. Există mai multe alte soiuri de struguri permise, din motive istorice, cu toate acestea, dar rare în utilizarea curentă. Soiurile cultivate slab (0.02% din total de viţă de vie plantată în Champagne) Arbanne, Petit Meslier şi Pinot Blanc, mai pot fi găsite în producţia de vin moderna. Lista completă a soiurilor reale şi teoretice denumesc Pinot Noir, Pinot Meunier, Chardonnay, Pinot Blanc, Arbanne, Petit Meslier, Pinot gris , Pinot de Juillet şi Pinot Rosé.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu