Fast-food-ul
Fast-food-ul este termenul dat produselor alimentare, care pot fi preparate şi servite foarte repede. Prepararea unei mese intr-un interval de timp redus poate fi considerata a fi fast-food, de obicei, termenul se referă la produsele alimentare vândute într-un restaurant sau magazin cu pregătire de calitate scăzută şi servita clientului într-o formă ambalata. Locul de servire poate fi la geamul standurilor sau direct de la chioşcuri, care nu poate oferi nici un adăpost sau locuri de şedere, sau de la restaurantele fast-food (de asemenea cunoscute ca restaurante cu servire rapida). Restaurante fast-food cu locuri pentru sedere, se refera în cazul în care clienţii au tendinţa de a sta şi a comanda mancarea într-o atmosferă aparent mai ridicata, pot fi cunoscute ca restaurante fast casual. Conceptul de mancare gata preparata si pusa spre vanzare este stransa legata de dezvoltarea urbana. In orasele din Roma antica, o mare parte din populatia care traia in mediul urban depindea de furnizorii stradali de produse alimentare. Dimineata mancau o gustare rapida (paine inmuiata in vin) si legume fierte si tocane mai tarziu. Datorita disponibilitatilor diferite de ingrediente si gusturi, mancarurile de tip fast-food au avut variatii considerabile in functie de regiune. O forma particulara a formatului britanic legat de fast-food este sandwich-ul. Similitudinile tipului de servire sandwich apar si in alte culturi si bucatarii, cum ar fi baghetele completate populare in Franta. Aproape de la incepurile sale, fast-food-ul a fost proiectat pentru a servi mancare oamenilor, care mananca din mers, iar de multe ori acestia nu au nevoie de tacamuri.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)



Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu