Barul

                                                                                                                                                                                                    
             Barul  este o unitate care serveşte băuturi, în special alcoolice (licori, lichioruri-cordialuri,cocktail-uri) si nonalcoolice (racoritoare acidulate si neacidulate, mocktail-uri) pentru consumul la faţa locului. Barurile pot dispune de scaune sau scaune pentru patroni, de-a lungul tejghelei  sau unui postament inaltat. Unele baruri au scena pentru divertisment, cum ar fi o trupa live, comedianţi, dansatori. Barurile care fac parte din hoteluri sunt uneori numite baruri de receptie sau receptia hotelului. Termenul de "bar" este folosit si pentru partea  frontala a barului-front bar, tejgeaua sau postamentul,  pe care bauturile sunt servite. La fel si partea retrasa sau din spate-retro bar- este denumita bar. Spatiu destinat pentru un set de rafturi de pahare şi sticle. În unele baruri, fixata este decorata cu lemn, sticla gravata, oglinzi, şi lumini. Atunci când produsele alimentare sunt preparate  în altă unitate, acestea pot fi, de asemenea, comandate şi mâncate  la bar.                                    

Niciun comentariu: